Onze ontmoeting…..

Wij, Thérèse en Liek, hebben elkaar in 2011 ontmoet bij aanvang van onze 3-jarige opleiding bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. We voelden meteen een hele sterke verbinding met elkaar en hebben later samen de 3-jarige opleiding gedaan aan de Academie voor Mediumschap.

In beide opleidingen hebben wij onderzoek gedaan naar ‘de weg naar binnen’ en leerden wij steeds meer vertrouwen op ons gevoel. Dat heeft ons leven enorm verrijkt en daarom willen wij onze inzichten nu zo graag delen met jou.

Over Liek

Aan de buitenkant zag mijn leven er heel goed uit: afgestudeerd Psychologe, een leidinggevende HR-functie, getrouwd met de liefde van mijn leven, twee fantastische gezonde zonen, mooie reizen maken.

Maar ik kreeg steeds meer lichamelijke klachten zoals migraine en nek- en schouderpijn. Het leven voelde voor mij heel zwaar en het was moeilijk om alle ballen hoog te houden. Ik ervaarde veel onrust en drukte in mijn hoofd. Om meer inzicht te krijgen in mezelf ben ik in 2011 de opleiding bij Phoenix gestart. Daar leerde ik in welke gedragspatronen ik vast zat. Als een mokerslag kwam ik er toen achter dat ik meer het leven leefde van een ander dan dat van mezelf.

En toen kwam ik op 23 augustus 2012 in het ziekenhuis terecht, omdat ik een bacteriële infectie had in mijn rechteroog waardoor ik met dat oog niks meer kon zien. Aangezien mijn linkeroog lui is, betekende dit feitelijk dat ik bijna blind was. Ik raakte echter niet in paniek. Het was net of ik toen al heel diep van binnen voelde dat ik op een keerpunt stond in mijn leven.

Hier begon namelijk mijn reis naar binnen. Ik ben gaan mediteren, de stilte ingegaan. Ik ben de Academie voor Mediumschap gaan doen. Daar in Naarden tijdens de opleiding viel alles op zijn plek. Ik vond echt letterlijk mezelf weer terug. Daar kwam mijn gevoeligheid helemaal tot zijn recht en heb ik geleerd te ontdekken wie je ECHT bent. Niet je lichaam, niet je denken en niet je emotie, maar puur bewustzijn. Dat was zo’n openbaring, zo gaaf! Ik kreeg tools in handen om zelf de regie weer te nemen in mijn leven.

Wat er ook gebeurt in mijn leven, ik weet dat ik het aankan. Dit laatste kan ik met ferm zeggen omdat ik in april 2020 genezen ben van baarmoederhalskanker. Dit proces schudde mij nog extra wakker om nog beter naar mezelf te luisteren en mijn eigen pad te kiezen.

Ik weet nu hoe ik uit mijn hoofd moet gaan en kan vertrouwen op mijn gevoel en luisteren naar wat mijn hart me ingeeft. Dat voelt zo bevrijdend en geeft zoveel rust, dat gun ik jou ook! Ik wil jou helpen om op een diepere laag op zoek te gaan naar jezelf.
Nieuwsgierig geworden? Volg dan onze cursus Start2feel.

Over Thérèse

Als er iets is wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd, is het meer te vertrouwen op mijn gevoel. Ik kan veel in mijn hoofd zitten en leefde meer aangepast dan authentiek. Ik ben dankbaar dat ik me daar nu meer bewust van ben. En dat ik weet wat ik daaraan kan doen.

Ik lees en leer veel en heb mij op diverse vlakken ontwikkeld. Jarenlang heb ik bij grote bedrijven gewerkt en in 2020 ben ik gestart met een eigen praktijk in pijnherstel. Naast fysiotherapie heb ik trainingen gevolgd bij Phoenix Opleidingen in professionele begeleiding, waar ik Liek heb ontmoet. Ik mediteer dagelijks en ik heb een opleiding tot Mindfulnesstrainer gevolgd. En al zolang als ik mij kan herinneren, ben ik nieuwsgierig naar wat er meer is tussen hemel en aarde. Ik heb onder andere met Liek de Academie voor Mediumschap in Naarden afgerond. Dat was een feestje. Mijn hart gaat daar sneller van kloppen. En mijn hoofd wil ook graag mee: om meer te begrijpen over de samenwerking en de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam, hoofd, hart en ziel.

Wij mensen kunnen en zijn meer dan wij vaak denken. Als ziel in een fysiek lichaam met een hoofd om te denken en een hart om te voelen, beleven wij allerlei avonturen. Om te groeien naar ons Zelf, naar wie wij ten diepste zijn. Om ons weer te herinneren wie wij zijn. Ik vind dat een grote ontdekkingsreis.

Ik groei, leer en ontdek iedere dag weer. De ervaringen, vertwijfelingen, zoektochten, passie en kennis zoals ik die heb opgedaan, geef ik graag door. De verbinding ervaren met jezelf en de wereld om je heen, en vertrouwen op je gevoel, dat gun ik iedereen.

Door mensen weer meer bij hun gevoel te brengen, leveren Liek en ik samen onze bijdrage aan de wereld. Direct vanaf onze eerste ontmoeting hadden Liek en ik een klik. Het samen bouwen aan dit platform, voelt alsof dingen echt samenkomen. Net als onze cursus Start2feel. Doe je mee?